Checklista

Dessa saker kan du som planerar att plugga vidare efter gymnasiet göra för att få det mindre stressigt sen när det börjar närma sig.

Ställ dig i bostadskö.
Detta ska du göra flera år innan du går ut gymnasiet. Ställ dig i bostadskö så fort du kan och får, och ställ dig i alla möjliga städer och hos alla möjliga hyresvärdar.

Gör högskoleprovet.
Det förbättrar bara dina chanser att komma in. Det kan inte sänka dig på något vis! Gör gärna högskoleprovet i tid. Jag gjorde det den sista terminen i trean och det ångrar jag starkt. Det blev både stressigt och jag fick ett dåligt resultat och inga möjligheter att göra om det innan antagningen. Folk påstår ju att man alltid får sämst resultat första gången och där håller jag med. Så gör högskoleprovet redan den första terminen i trean, eller allra helst på vårterminen i tvåan. På så sätt har du gott om tid att göra om det om du inte är nöjd med resultatet.

Spara.
Spara, spara, spara! Spara så mycket pengar du bara kan, det underlättar till första flytten. Har du tid så skaffa även ett extrajobb, på så sätt får du in ännu mer pengar. 

Samla.
Fråga nära och kära om de har några saker de inte behöver eller vill bli av med. Det kan vara allt mellan köksredskap, verktyg, inredning, elektronik och möbler. De lite större sakerna som exempelvis möbler kan man däremot vänta med att samla på sig tills flytten bara är runt hörnet. Om man nu inte förstås har gott om plats för möblerna hemma, då är det bara att köra på!

Mormor är bäst!

Det blev inte att köpa någonting alls i stan. Men det gör ingenting för mormor gav mig jättemycket fina saker då vi var där. Glas, porslin och annat krimskrams. Men det var så sjukt fina saker, och så mycket! Så jag behöver inte köpa någonting nästan. Det är ett bra tips inför första flytten, kolla med nära och kära om de har saker dem inte behöver. Har man tur så får man ihop många fina grejer! 

 
Dessa var de enda sakerna från mormor som jag har en bild på. Det andra är nedpackat och dem sakerna får ni först se då jag flyttar. (Jag är inställd på att jag kommer att komma in och få lägenhet som ni märker.)

Midsommar

Idag har vi strålande sol här uppe i norra Norrland. Och om ett tag ska jag bege mig ännu mer norrut, för att jag ska och hälsa på min mormor och vara där hela midsommarhelgen. 

Jag tog studenten för två veckor sen och kan fortfarande inte fatta det. Tiden går så himla fort, känns som att det var nyss som jag började på gymnasiet. Nu väntar jag bara på ett antagningsbesked till universitetet. Men det tar så himla lång tid! Man kan nästan inte göra någonting förrän man vet om man är antagen.. För du måste vara antagen för att få söka studentbostad. Så jag sysselsätter mig med att sommarjobba medan jag väntar på beskedet, annars skulle jag nog bli galen. Men trots detta har jag börjat köpa och titta på inredning redan nu, för det är typ det enda man kan göra. För man kan inte köpa soffa, köksbord etc. Inte när man inte vet hur stor lägenhet man kommer att få. För vem vet, hips vips så blev man med en etta på 34 kvadrat och står där med sitt bord för 6 personer och sin stora soffa med dubbeldivan. Det scenariot hade inte varit speciellt kul. Så jag väntar med att köpa sånt. I onsdags var jag i Luleå och köpte då ett grytunderlägg i silver. Det var det första och enda jag köpt till lägenheten. Hahaha.. Jag vågar ju typ inte köpa något förrän jag har fått en lägenhet. För jag vet ju inte hur tapeterna eller golvet ser ut och vilka inredningsdetaljer som passar in. Men ett fint grytunderlägg fick följa med mig hem iallafall, och jag älskar det!

 
På vägen hem från mormor ska jag svänga förbi stan igen och försöka mig på att shoppa inredning och saker till läggan. Vi får se hur det går..