Bostadssökande

Vi har fortfarande inte fått tag i någon bostad och snart kommer det andra antagningsbeskedet vilket förmodligen kommer att leda till att ännu fler söker bostad och vår chans att bli erbjuden en bostad förminskas ytterligare. Men vi letar för fullt och hoppas att vi blir erbjuden något innan dess. Jag vill verkligen trycka på det här med att ställa sig i bostadskö i tid, det är så himla viktigt! Vi har båda två stått i bostadskö sedan Juni 2013, men det räcker inte till en lägenhet i den rådande bostadsbristen. Känns lite tokigt att vi beställt en matgrupp då vi inte har en bostad än. Men någon gång kommer den ju att komma till användning.
 
För tillfället är jag i Turkiet, i Side, och solar, badar och bara tar det lugnt. Det här blir nog min sista semester på väldigt länge, så jag försöker njuta så mycket jag kan trots all stress med bostadssökandet. Som tur är min underbara pojkvän kvar i Sverige och försöker sitt allra yttersta med att hitta oss en bostad. Vilken tur jag har som hittat mig en sån kille! ♡ Jag försöker också kolla lite bostäder, men internet här är inte det snabbaste. 
 
 

Funderingar och ny matgrupp

Wihoo! Är fortfarande överlycklig över att jag kommit in på min absoluta drömutbildning. Värre är det med bostadssökandet. Har sökt på en massa bostäder på www.bostaden.umea.se men har inte blivit erbjuden en enda. Har stått för kort tid i kön, trots att jag ställde mig då jag gick ut nian. Så ännu en gång tipsar jag er alla att ställa er i bostadskö NU. Du kan aldrig ställa dig för tidigt (bara om de har åldersgräns), men att ställa sig i kö försent är absolut någonting som går att göra och då blir det inte roligt. 

Jag och Aron beställde nyss ett matbord och matbordsstolar. Det vågade jag göra för att det ryms även om vi får en liten lägenhet för bordet är bara 140 cm. Men det är dyrt med nya möbler. Så jag tipsar om att köpa begagnat. Men jag hittade aldrig något begagnat som jag gillade så jag bestämde mig för att jag fick lyxa till det med en sprillans ny matgrupp. Jag har ju trots allt sparat en massa. Dessutom är vi två som delar på kostnaden, vilket drar ner kostnaden en hel del.
Essunga bord / Furniturebox


Emån stol / Furniturebox


Jag älskar dem verkligen, de är så snygga! 

Antagningsbeskedet..

Antagningsbeskedet kom idag och jag är ANTAGEN! Jag kom in på mitt förstahandsval, Läkarprogrammet, Umeå Universitet. Jag fullkomligt skriker av lycka! Beskedet skulle komma i eftermiddag men jag kunde inte bärga mig så har loggat in varje timme för att se om det möjligtvis skulle kunna komma ut i förtid och det gjorde det. Vid ca klockan 10 fick jag veta att jag var antagen. Men det var för att jag loggade in på antagning.se, för än har dem då inte skickat mig något mejl. 

 


Nu måste jag fortsätta jobba så hinner inte skriva något mer just nu. Mer information kommer senare.