Raw chokladkaka

Proven börjar närma sig och då brukar jag alltid bli så kreativ på att baka en massa (allt för att slippa plugga, trots att man behöver det). Har denna veckan bakat dadel och nötbollar, silviakaka, vit chokladkaka och denna raw chokladkaka som jag bara måste tipsa er om!

 

Raw chokladkaka

Med inspiration från organicbymommy.se

 

Botten

1 dl solroskärnor

1 dl cashewnötter

17 dadlar

1/3 tsk salt

Mixa ihop allt och tryck ut i en springform. Ställ i frys medan du gör chokladen.

 

Chokladfyllning

1,25 dl kokosolja

1,25 dl kakao

3,5 msk agavesirap

Värm kokosoljan i kastrull på svag värme. När den smält tar du bort den från plattan och blandar i resten av ingredienserna. Ta ut springformen och häll chokladen över botten. Låt stå i kyl minst 1 timme. Voilà!

Kommentera här: